Рецепт шитимині для порядної ґаздині: сливовий пиріг з газети The New York Times

Рецепт шитимині для порядної ґаздині: сливовий пиріг з газети The New York Times

UKR.net 3 Жовтня, 10:24 559

Якщо ви захочете приготувати на десерт щось швидке і смачне, то цей сливовий пиріг саме те, що ви шукали. А бонусом - ще й історія про нього.





Кажуть, що газета The New York Times декілька років поспіль на численні прохання американських домогосподарок публікувала цей рецепт пирога зі слив. Зрештою терпець головного редактора увірвався, і газета надрукувала рецепт великим шрифтом востаннє - щоби видрукувати й повісити на холодильник.




Спробуйте і ви, чи справді цей рецепт такий надзвичайний.









--







Інгредієнти:







  • Цукор - 150 г

  • Масло вершкове - 120 г

  • Борошно - 150 г

  • Яйце куряче - 2 шт

  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.

  • Сіль - щіпка

  • Сливи - 12 шт

  • Кориця - 1 ч. л.









--







Масло кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. По одному вибивати яйця, продовжувати збивати.





Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідності.





Перелити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом до тіста. Вимішати 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. кориці. Посипати зверху по сливах.





Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до підрум`янення.





Подавати теплим з кулькою ванільного морозива.




  • Теги: