
Смачне Закарпаття: гастротур краєм на авто
Закарпатська кухня – насолода для гурманів, адже місцева гастрономія зібрала у собі найкращі давні традиції. Закарпатці дуже люблять запашну і гострувату їжу, активно використовують соуси, спеції і пряну зелень. Кожного туриста, який хоч раз скуштував тутешні страви – дивує їх різноманіття та назви
Travel24 підготував для вас список найбільш популярних закладів Закарпаття, які обов`язково треба відвідати.
"Підкова", Перечин
Один з культових ресторанів Закарпаття. Хоча б тому, що саме у "Підкові" можна спробувати жаб`ячі лапки, бо неподалік Перечина, у Тур`їх Реметах ловлять жаб і заготовляють їхні стегенця. Також тут вам запропонують банош зі шкварками та бринзою, "страпачки з грибнов омачков" (картопля з галушками та грибною підливою), паприкашку (сало за угорським рецептом) та багато іншого. Будьте готові до того, що порції будуть немаленькі.
Середній чек: від 100 гривень
[caption id="attachment_20690" align="alignnone" width="720"]

"Гагарін і бокораш", Кваси
Ресторан обігрує легенду про те, що перед тим, як відправитися у космос, Юрій Гагарін побував у закарпатських Квасах. Чи правда це чи вигадка – невідомо. Та завдяки цій легенді у карпатській місцині з`явився ресторан "Гагарін і бокораш". У закладі можна посмакувати стравами із космо-меню – їжа з тюбиків. Якщо не бажаєте експериментувати, тоді скуштуйте угорську уху "халасле", юшку з білих грибів та інші смачнючі страви. Запити все можна фірмовим крафтовим пивом "Ципа".
Середній чек: від 150 гривень
[caption id="attachment_20691" align="alignnone" width="720"]

"Old Continent", Ужгород
Один із найвідоміших закарпатських ресторанів високої кухні працює при п`ятизірковому готелі Old Continent. Неодноразово відзначався гастрономічними експертами та входив до списків кращих закладів України. Шеф-кухар готує страви світової кухні в авторському виконанні. Туристи полюбляють тут суп-гуляш та качину грудку з полентою.
Середній чек: від 200 гривень
[caption id="attachment_20692" align="alignnone" width="720"]

"Винний сад", Мукачево
Мукачівський ресторан-винарня працює в режимі закритого клубу – для відвідання потрібно мати клубну карту. Інтер’єр – у прованському стилі. На подвір`ї можна побачити фонтан із Мукачівським замком у мініатюрі. В меню представлені вишукані страви європейської та азіатської кухні. У винних погребах проводять дегустації.
Середній чек: від 250 гривень
[caption id="attachment_20693" align="alignnone" width="720"]

"Honey", Ужгород
Тут чудова й смачна європейська кухня з італійським акцентом. Вибір страв для гурмана є на будь який смак. Ресторан завжди пропонує своїм відвідувачам щось новеньке: тематичні заходи, вечірки, дегустації та ще багато іншого.
Середній чек: від 150 гривень
[caption id="attachment_20694" align="alignnone" width="720"]

Смачного!